Telefoonnummer

06-40799613

Email

sanne@wrapped-up.nl

Instagram

wrappedup_sanne

Als vrouw maak je veel veranderingen mee in het leven. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschap, bevalling, de overgang, maar ook soms ook burn-out, ziekte of verlies.

Dit zijn gebeurtenissen die veel impact kunnen hebben op jouw lichaam en geest. Het is dan belangrijk om vertragen, aandacht te besteden aan je proces en mild te blijven naar jezelf. Het leven echter lijkt ingericht te zijn om veel van jezelf te eisen en zo snel mogelijk weer door te gaan.

Ik geloof juist in de zachte kracht. Tijd nemen, naar binnen te keren en te doorvoelen.

Mijn behandelingen zijn erop gericht jou die bedding te geven om je eigen zachte kracht te ervaren.

Women, let’s be gentle with ourselves!

Verwarmende ritmische massage

Met de verwarmende ritmische massage word je uitgenodigd om je geheel te zakken in je fysieke lichaam. Door het gebruik van oervormen, ritme, cranio-sacrale aanraking en warmte (bijenwaspakkingen) wordt het gezonde lichaamsbewustzijn tot in je cellen versterkt. Dit is een fijne massagetechniek ter ontspanning, maar ook ter ondersteuning bij pijnklachten, vermoeidheidsklachten of klachten van stress of burn-out.

Kleipakkingen

Een kleipakking is een enorme weldaad voor zowel je lichaam als geest. Fysiek vermindert een kleipakking spierspanning. Daarnaast werkt het liggen in de warme klei enorm aardend, echt een moment om op te laden en los te laten wat je niet meer nodig hebt. Tijdens de kleipakking word je gehele lichaam eerst gescrubd om dode huidcellen af te voeren en je bloedsomloop te stimuleren. Daarna wordt je ingesmeerd in een dikke laag warme klei en vervolgens wordt je toegedekt met folie en dekens en krijg je kruikjes erbij om goed warm te blijven. Ik blijf in de buurt, maar geef je de ruimte om deze ervaring geheel te ervaren.

Kraamtijdbehandelingen

Met mijn praktijk bied ik behandeling aan voor vrouwen die geboorte hebben gegeven. De transitie van vrouw naar moeder. Er gebeurt dan veel op zowel fysiek, emotioneel als energetisch vlak. Kraamtijdbehandelingen kunnen voor een pasgeboren moeder heel erg helend en voedend zijn. Met de kraamtijd wordt de tijd na de bevalling bedoeld, maar meer specifiek gaat het over de eerste 40 dagen na de bevalling, ook wel de postpartum periode. Ik denk dat deze tijd met je kindje(s) en je nieuwe gezin van grote waarde is voor hoe je daarna samen verder groeit. Met mijn liefdevolle aanwezigheid, luisterend oor, omhullende aanrakingen, helende rituelen en warmtezorg ben ik er voor je. Juist wanneer jij zorgt voor je baby, kan ik jou die gedragenheid, veiligheid en omhulling geven om te zakken en zachtjes te landen in het moederschap. Natuurlijk kan je ook nog na een langere periode na de bevalling deze behandelingen behandeling boeken, maar fysiek gezien ben je tot 6 weken na de bevalling het meest ontvankelijk voor de lichamelijke voordelen van deze bevalling.

Sluitingsritueel

Na al die maanden met je kindje in je buik, de bijzondere kennismaking met je kindje buiten je buik, en de postpartum periode met je kindje dichtbij kan het fijn zijn deze fase in je leven te eren met een sluitingsritueel. Als je zwanger bent en geboorte gaat geven dan wordt er van je gevraagd om je op zowel fysiek, als emotioneel en energetisch niveau te openen. Tijdens het sluitingsritueel (closing of the bones) wordt je geholpen met behulp van een sluitende rebozo massage je energie weer dicht bij jezelf te brengen.

Tijdens het sluitingsritueel wordt je lichaam in zeven stappen ingewikkeld in een rebozodoek. Dit gebeurt stap voor stap; van je hoofd naar je schouders, taille, bekken, bovenbenen, onderbenen, tot je voeten. Daarna wordt de rebozo gedurende enkele minuten strak vastgehouden. Dit creëert een warme omhelzing die je lichaam weer volledig ‘sluit’.

Soms hebben vrouwen na een paar jaar de behoefte of de ruimte om zichzelf een sluitingsritueel te geven. Dan is het nog steeds heel erg fijn om deze te ontvangen. Je kan dan nog steeds contact met me opnemen om dit te bespreken en in te plannen.

Verliesgeboorte

Ook na een verliesgeboorte (geboorte van een kindje dat niet meer fysiek bij je is, zoals een miskraam, stilgeboorte of abortus) onderga je als vrouw de transitie van vrouw naar moeder. Daar komt op al deze gevoelens nog rouw, gemis en soms ook regeldruk voor het afscheid bij. Ook en misschien wel juist dan, zijn rituelen, massages, warmte en koestering van groot belang. Je geeft je lichaam daarmee de tijd en ruimte om te herstellen, je zware moederhart een plek te om te zakken, warme tranen te huilen en goed te voelen waar je ook alweer begint en eindigt.

Vaak geven vrouwen aan zich erg alleen te voelen in deze tijd. Natuurlijk is rouw heel erg persoonlijk en intiem, maar ik kan er wel voor je zijn om te luisteren, omhullende aanrakingen te geven en veel warmtezorg. En op het moment dat jij er aan toe bent een helend en liefdevol ritueel om je kindje voor altijd in je hart bij je te blijven dragen.